Counterpoint: през ноември продажбите на iPhone са спаднали с 20%

5
426

Аналитичната компания Counterpoint публикува своите отчети за продажбите за смартфоните на Apple през ноември 2018 година. Това е месецът, за който Apple имаше големи надежди.

Статистиките показват, че през месец ноември миналата година продажбите на iPhone са били с 20% по-ниски в сравнение със същия период на предишната година. Най-търсен се оказа iPhone XR, но неговите продажби са били с 5% по-ниски в сравнение с iPhone 8 една година по-рано. iPhone XS се е продавал с 3% по-добре в сравнение с iPhone 8 Plus, а iPhone XS Max – топ-смартфона в цялата серия, се оказа с 46% по-малко популярен от iPhone X през месец ноември 2017 година.

Това сравнение на Counterpoint не е много коректно, понеже iPhone X излезе на пазара през месец ноември, а продажбите на iPhone XS и XS Max стартираха през месец септември. Към ноември месец продажбите на тези смартфони вече намаляха. От друга страна, сумарните продажби на iPhone XS през последните няколко месеца с 50% превишиха продажбите на iPhone X.

Аналитиците на Counterpoint отбелязаха и намаленото търсене на iPhone XR в Китай. Този смартфон има огромен брой конкуренти в Китай, които са с по-ниска цена и имат по-привлекателни характеристики и дизайн.

Според статистиките на Canalys, през третото тримесечие на 2018 година, на китайския пазар лидер е Huawei. Apple е на пето място, отстъпвайки позиции на Huawei (25%), Vivo (23%), Oppo (21%) и Xiaomi (13%).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари