Counterpoint: през ноември продажбите на iPhone са спаднали с 20%

5
373

Аналитичната компания Counterpoint публикува своите отчети за продажбите за смартфоните на Apple през ноември 2018 година. Това е месецът, за който Apple имаше големи надежди.

Статистиките показват, че през месец ноември миналата година продажбите на iPhone са били с 20% по-ниски в сравнение със същия период на предишната година. Най-търсен се оказа iPhone XR, но неговите продажби са били с 5% по-ниски в сравнение с iPhone 8 една година по-рано. iPhone XS се е продавал с 3% по-добре в сравнение с iPhone 8 Plus, а iPhone XS Max – топ-смартфона в цялата серия, се оказа с 46% по-малко популярен от iPhone X през месец ноември 2017 година.

Това сравнение на Counterpoint не е много коректно, понеже iPhone X излезе на пазара през месец ноември, а продажбите на iPhone XS и XS Max стартираха през месец септември. Към ноември месец продажбите на тези смартфони вече намаляха. От друга страна, сумарните продажби на iPhone XS през последните няколко месеца с 50% превишиха продажбите на iPhone X.

Аналитиците на Counterpoint отбелязаха и намаленото търсене на iPhone XR в Китай. Този смартфон има огромен брой конкуренти в Китай, които са с по-ниска цена и имат по-привлекателни характеристики и дизайн.

Според статистиките на Canalys, през третото тримесечие на 2018 година, на китайския пазар лидер е Huawei. Apple е на пето място, отстъпвайки позиции на Huawei (25%), Vivo (23%), Oppo (21%) и Xiaomi (13%).

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Prasko1ГеоргиПитанкатаassa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Питанката
Питанката

Бля бля, бля бля бля, бла бла бля бля…той и Фолксваген е продал много повече Ролс Ройс, ама не Ролс Ройс … и те така! Друг е въпроса дали ако имам парите за Ролс, дали ще си го купя или ще си взема една А8 да си карам или просто ще си взема нещо което да ме закара от точка А, до точка Б! И все пак мисля си, че Аудито А8 е по бързо от Ролс Ройса, ама не е Ролс!!! Ако ще и Д-то да си скъса и да се на се…е! Също така Ролс не е за… Виж още »

assa
assa

Защо феновете на огризките все сравняват боклуците си правени в Китай със скъпи марки? Абе хора научете се малко де, скъпите коли не се правят в Китай и също скъпите коли имат ЕКСТРИ. Огризките нямат такива неща, единственото нещо, което ги свързва със скъпите коли е цената и затова тъпите хора си ги купуват ето един ↑.

Питанката
Питанката

Спокойно Асса, имам си и 1+ но го ползвам рядко🙂

Георги
Георги

В китай правят S класи 🙂

Prasko1
Prasko1

Купувай си китайските боклуци и се радвай трябва да има и бодали като теб да си купуват от тяхните говна