Cubot Rainbow 2: най-евтиният смартфон с двойна камера

0
842

Още в началото на миналата година Sony, известна със своите камери за мобилни устройства, обяви че предстои епохата на смартфони с двойни камери. На скептиците бе казано, че двойната камера дава възможност за увеличаване на изображението без загуба на качество. Китайските производители много харесаха идеята да предлагат двойни камери и сега на пазара излиза смартфонът Cubot Rainbow 2 с два оптичи фотосензора и съвсем ниска цена.

Компютърните рендери на новото мобилно устройство се появиха в Глобалната мрежа, както и първата информация за него. Основната камера има два фотосензора – основен с резолюция 13 мегапиксела и допълнителен с резолюция 2 мегапиксела, който ще помага за подобряване качеството на фотографиите и за създаване на ефекта боке. Предната камера ще бъде с резолюция 5 мегапиксела.

Cubot Rainbow 2 ще има 5-инчов дисплей с резолюция 1280х720 пиксела и акумулаторна батерия с капацитет 2350 mAh. Устройството ще работи под управлението на операционната система Android 7.0 Nougat.

Пазарните анализатори обявиха, че новият китайски Cubot Rainbow 2 ще струва около $60 и ще е интересно да разберем, какъв процесор е използван. Продажбите на този интересен смартфон започват през месец март тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за