1.9 C
София

Cyanogen Inc. уволнява 20% от персонала си. Фокусира се над разработката на приложения

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Android Police
и Recode предава, че Cyanogen Inc., компанията, създаващи модифицирани версии на Android, се намира в сериозни затруднения и голяма част от служителите на компанията  ще бъдат освободени. Медията се позовава на множество източници, запознати със ситуацията.Чистката ще засегне хората, които се занимават именно с разработката на операционната система. Android Police съобщава, че от компанията са си тръгнали вече 30 човека от 136-те служителя на Cyanogen. Най-тежко са пострадали офисите на компанията в Сиатъл и Пало Алто, а тези в Лисабон и Индия са заличени съвсем, заедно с хората, грижещи се за общностната поддръжка.

Няколко източника на изданието са заявили, че плановете на компанията са за стратегическа промяна, която да постави акцент над разработката на приложения. „На служителите, които не са били засегнати им е било казано да не се появяват на работа днес. Тези, които са се били появили са нямали късмет: те са имали общи срещи с HR отдела, добавени към календарите им доста некоректно предната вечер. Така че всеки дошъл на работа в сиатълския офис на компанията тази сутрин е загубил работата си (Освен тези, провеждащи освобождаванията). Доста зловещо“, пише Дейвид Ръдок.

Recode потвърждава съобщеното от Android Police, допълвайки, че новата стратегия и последвалата чистка са идея на новоназначения глвен оперативен мениджър Лиор Тал, привлечен от Facebook.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини