Новият робот е предназначен за преработка на утилизирани iPhone и може да разглобява 200 смартфона на час.

Освен на новите технологии и различните иновации, Apple отдела много внимание на екологията. Технологичният гигант винаги се стреми да дава пример за правилна утилизация на продукцията. В деня на Земята Apple представи робота Daisy, който за броени секунди може да разглоби iPhone на отделните компоненти.

Daisy е наследник на предишния робот Liam, представен през 2016 година. На практика, това е усъвършенствана версия на Liam. Новият Daisy може да разглобява девет различни модела айфони със скорост до 200 телефона на час. При това роботът отделя и сортира отделните компоненти, които след това могат да бъдат използвани повторно. Самият процес на разглобяване е показан на следното видео:

Заедно с новия помощник, технологичният гигант обяви и програмата GiveBack, която стартира на 19 април е ще продължи до 30 април. В рамките на тази програма потребителите могат да носят стари (вероятно и неработещи) iPhone за преработка. След това ще получат отстъпка при закупуването на нов айфон, а от всяко от тези донесени устройства Apple ще заделя известна сума за дарение за Международната общност за съхранение на природата (Conservation International).

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари