Dell и Baidu ще си партнират на мобилния пазар

0
8

Американската корпорация Dell е подписала споразумение за сътрудничество с най-голямата китайска търсачка Baidu, съобщава агенция „Ройтерс“.

Става дума за партньорство в мобилната сфера – компаниите възнамеряват да осъществяват съвместни разработки на таблети и смартфони. От Dell не разкриха подробности относно бъдещите продукти, но намекнаха, че има вероятност в Китай скоро да се появи наследник на таблета Streak 5 – устройство, оборудвано с 5-инчов сензорен дисплей, 3G модул, адаптери Wi-Fi и Bluetooth 2.1, 5-мегапикселова камера с двойна LED светкавица, фронтална камера за видеоразговори, 512 MB оперативна и 1 GB вградена флаш памет.

Според слуховете, първите плодове на сътрудничеството между и Dell Baidu могат да бъдат представени официално още в края на есента, вероятно през месец ноември. По всяка вероятност устройствата ще използват собствената мобилна платформа на Baidu, носеща названието Yi. Китайската операционна система е базирана на Android и е тясно интегрирана с различни онлайн услуги.

Според наблюдатели, сътрудничеството с Baidu ще позволи на Dell да стимулира развитието на собственото си направление за мобилни устройства. Китай е един от най-бързо разрастващите се пазари за таблети, а броят на абонатите на мобилните мрежи в страната надхвърля 900 милиона.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за