Dell окончателно се отказва от смартфон бизнеса

0
12

Вицепрезидентът на Dell Джеф Кларк по време на конференцията Dell World каза, че компанията окончателно се отказва от смартфон бизнеса.

Според него, производителя за да има мащабен успех на пазара на смартфоните се изискват сериозни инвестиции. Той спомена стратегията на Amazon, която за кратко време се превърна в основен играч на Android пазара – продажбите на устройствата по тяхната себестойност или дори под нея не носи големи печалби за производителя. Джеф Кларк твърди, че Android силно е обвързан със съдържанието и Dell не е могла да намери начин за заработването на пари от тази операционна система.

Dell ще я запомним с 5-инчовите мини-таблети Streak, които бяха пуснати на пазара преди няколко години (тогава 5-инчовите таблети не се наричаха мини). Продажбите им бяха прекратени в края на миналата – началото на тази година, а сега тези устройства могат да бъдат намерени може би само в Китай.

В края на 2011 г., компанията предприе нов опит за проникване на пазара на смартфоните с анонсирането на Dell Streak Pro за Китай, работещ под управлението на местната операционна система Baidu-Yi, но изглежда, че той също не успя.

Интересното обаче е, че по време на миналогодишния Dell World, основателят на компанията Майкъл Дел обвини Android, казвайки че техните смартфони не са успели да се закрепят на пазара, тъй като „Android не е оправдал очакванията им“.

В обозримо бъдеще, американската компания ще произвежда компютри, лаптопи и таблети на базата на Windows. Кларк заяви, че те ще работят с Android, но в близко бъдеще тази OS няма да бъде видяна в устройствата на Dell.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари