DisplayMate Technologies: дисплеите на Galaxy S8 са най-добрите на пазара

0
842

Експертите на известната компания DisplayMate Technologies обявиха дисплея на новия Galaxy S8 за най-добрия от всички дисплеи, представи на пазара към днешен ден. Доскоро тази титла принадлежеше на миналогодишния iPhone 7, IPS матрицата на който специалистите на тази лаборатория оцениха като „неразличима от съвършенството“.

Сега лабораторията DisplayMate Technologies съобщи, че основното преимущество на Galaxy S8 пред конкурентите не е формата на дисплея, който заема почти целия преден панел на смартфона, а неговите характеристики. Новото мобилно устройство има 113% покритие на DCI-P3 цветовото пространство, което се използва само при професионалните устройства и в цифровите киносалони. Дисплеят на Galaxy S8 има и 142% покритие на цветовото пространство sRGB/Rec. 709.

Освен това, дисплеят на новия флагман Galaxy S8 има пикова яркост 1020 кандела на квадратен метър, а качественото антибликово покритие осигурява коефициент на отразяване 4,5%. По този показател лидер на пазара е iPad mini от четвърто поколение, който въпреки че не предлага най-мощния хардуер, има коефициент на отражение от екрана на монитора 2%.

Смартфоните Samsung Galaxy S8 и S8+ бяха официално представени в края на месец март тази година и веднага предизвикаха фурор сред потребителите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари