fbpx
4.6 C
София

Docomo проведе успешни тестове на 5G мобилна връзка в реални условия

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В някои държави едва започва изграждането на мобилни мрежи от четвърто поколение, в някои райони на света дори няма пълно 3G покритие, а в Япония тестовете на 5G мобилна връзка бяха напълно успешни.

 

Docomo официално съобщи за успешно тестване на 5G мобилна връзка в реални условия с хардуер на Nokia Networks, Ericsson, Fujitsu и Samsung Electronics. Преди това компанията имаше трудности с приемането на 5G сигнал в бизнес център. Сега се използва технологията за формиране на насочен сигнал Beamforming и технологията за коригиране на направлението на сигнала Beam tracking. По този начин е постигната скорост за обмен на данни над 2 Gb/s на територията на комплекса Roppongi Hills в Токио. При тези експерименти е използван хардуер и апаратура на Nokia Networks.

Неотдавна Docomo проведе тестове в Южна Корея с използване на апаратура от Samsung. Постигната бе скорост за обмен на данни от порядъка на 2,5 Gb/s в автомобил, движещ се със скорост 60 километра в час.

Docomo допълни, че с помощта на оборудване на Ericsson и Fujitsu е постигната скорост съответно от 10 и 11 Gb/s.

Компанията Docomo съобщи още, че тези тестове са етап от планираното комерсиално стартиране на 5G услуги в Япония през 2020 година.

  • ТАГОВЕ
  • 5G
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини