DOOGEE MIX 2 с извит дисплей: какви са предимствата на екрани с извити краища?

0
1138

Ако погледнете най-новите смартфони, то  ще забележите, че екраните с извити ръбове стават все по-популярни. Samsung S8, LG G6, Mi Mix 2 и много други пълноекранни флагмани са оборудвани с извити дисплеи. И съдейки по новата снимка на DOOGEE MIX 2, новият бюджетен смартфон на компанията също ще се отличава с тази особеност. При това той ще бъде оборудван със същия 5,99″ екран със съотношение 18:9, като при Mi Mix 2.

Защо производителите на всички безрамкови смартфони се опитват да ги пускат с извит екран? Основната причина за това е, че когато екрана все по-плътно се приближава в непосредствена близост до границите на смартфона, извитият корпус и плоският дисплей изглеждат меко казано грозно. Освен това, извитите ръбове на екрана помагат за увеличаване съотношението на дисплея до площта на предния панел.

Сложният производствен процес обаче лиши DOOGEE MIX от извития екран. Производителят трябваше да изгуби много време и пари в подготовката на извитите стъкла, използвани обикновено в престижните продукти на Samsung и LG. И изглежда, че новият DOOGEE MIX 2 ще стане първият смартфон от средно ниво с безрамков дизайн и извит екран.

Производственият процес на извитите екрани изисква използването на висок клас технологии за обработка и такъв екран лесно се поврежда при производството. Изисква се въвеждането на някои промени и в софтуера на тези устройства.

Освен извитите ръбове, екранът на DOOGEE MIX 2 ще има диагонал 5,99″ и FHD+ резолюция. А последното означава, че той е по-дълъг от обикновените 16:9 екрани и има съотношение на страните 18:9. А на снимката се вижда, че DOOGEE MIX 2 има по-голям екран с по-малки рамки отгоре и отдолу и почти липсващи граници от двете страни, така че с нетърпение очакваме да видим този апарат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари