DxOMark леко променя подхода за тестването на камерите заради недоволството на Apple

23
4132

Анонсът на смартфона Xiaomi CC9 Pro бе едно от най-ярките събития от последните дни, най-характерната черта на който е петорната основна камера. Вече знаем ,че експертите на лабораторията успяха да тестват този интересен телефон малко преди неговия анонс и бяха толкова впечатлени от фотографските му възможности, че го поставиха начело на собствения си рейтинг.

Камерата на Xiaomi CC9 Pro се оказа толкова добра, че смартфонът по своите фотографски възможности изпревари iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, само че струва около три пъти по-малко. Експертите на DxOMark дадоха на флагманските смартфони на Apple средна оценка 117 точки, докато Xiaomi CC9 Pro има 121 точки.

Феновете на корпорацията от Купертино останаха недоволни от оценките на DxOMark и наблегнаха на факта, че при оценяването на възможностите за запис на видео, специалистите на лабораторията са тествали само качеството на клиповете в режима, зададен по подразбиране – 1080р при скорост 30 кадъра в секунда.

Според тях, този тест не показва пълните възможности на камерите на iPhone, които могат да записват и 4К видео.

Експертите на DxOMark се вслушаха в мнението на потребителите и заявиха, че в следващите си тестове ще проверяват качеството на видеото и при максимално възможната резолюция на клипа, а не само тази, която е зададена от производителя по подразбиране.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
15 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гоше
Гоше

Разбирай: След като шитнята не е доволна от оценката на гейфоня си е платила да се измисли нов начин на тестване, който да ЗАДОВОЛИ всички фенбойчета.

Кьорав кон
Кьорав кон

Те пък китайците щото изобщо не си плащат да са на чело в класацията.

Катър
Катър

Плащат си, ама Хуавея само.

DEVGRU
DEVGRU

А след като Епъл са толкова добри, защо слагат по подразбиране ниската резолюция и скорост? (Риторичен въпрос). И преди някой да подскочи, че съм пристрастен андроид фен – с айфон съм.

112
112

Огризката не е на първо място … всички балъци са шокирани.

Pedro
Pedro

iPhone са най-добрите,най-………тия па сега се фанаха да правят тестове ,проби и др. Вие давате ли си сметка колко пари и балъци ше изгубим???Даити да са разбирем и че си шариме квото требе.

Иво
Иво

Каквото и да правят никога няма да имат добри камери огризката ще си бъде само за балъците да си мислят че имат най доброто

Георги
Георги

Искаш да кажеш, че камерата е лоша ?

Pedro
Pedro

Да ,искам точно това да кажа,за тия пари направо си е много лоша!!!

Георги
Георги

Ходи се застреляй филмар

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

На кой ли му пука за тази нагласена класация

СайДер
СайДер

Dx0Mark как можахте ве, мръсници. Да разплачете толкова дечица само с резултатите от един тест. Не забравяйте, малките деца са отмъстителни. Очаквайте вие да излезете виновни за калпавите камери на АйАйФоните.

Георги
Георги

Ти сам не си вярваш 😀

Pedro
Pedro

Аз си вярвам! Ти си купи iPhone защото е много престижно,за нас другите „гроздето е кисело“ този телефон не е за всеки и други мантри.

Георги
Георги

Аз си купих и пак ще си купя. Нямам толкова пари да си купувам евтиното

пропов
пропов

Хах
Апфелфона трябва да управлява света. Няма друга опция. Алтернатива няма. Безусловно рулиране! За това ние казваме: На кривата ракета, космоса и пречи.

Kofti Petrov
Kofti Petrov

Е как иначе да си сложиш телефона за 1500$ на масата като не е „топа“?? 🙂

Prasko1
Prasko1

Само цървули могат да изпишат толкова глупости за мн хора 1500$ не са пари ама има и бая цървули с 2 лв в джоба и само се плюнчат духайте го

грух-грух
грух-грух

За наш Праско Първи $1500 не са пари, а ДЪЛГОВЕ! 🙂 В които е затънал до клепналите ушенца, щото иска да е ФЙЕШЪН в селската чалотека. Ама за него е важно да е важен сега. Пък по Коледа като му резнат гръцмуля кредиторите с една наказателна лихва и дълговете му до Великден станат над $3000, ще ходи да му пълнят правото черво с шпекове, за да може да си ги плати и да не остане на улицата 😀

Георги
Георги

Айде удариха го комплексите и тоя. Нали всеки можеше да си позволи айфон е ?! 😄😄 Пак почнахте да ревете скъсаняци

Pedro
Pedro

Много си е прав човека.

Георги
Георги

Прав в очите на бедните и на китайците

Satyr73
Satyr73

Не знам, ама като снимам с моя айфон и после снимат с чекиите си разни s10+ p30 и пичките ми казват – е това е снимка, а не на тия. Е не така, хорското мнение е по-важно, а не разни продажни сайтове. Практиката го показва.