DxOMark обяви най-добрите смартфони по качество на звука: победител е Huawei Mate 20 X

2
1609

Експертите на DxOMark обявиха, че най-добри резултати в тестовете за качество на звука е показал смартфонът Huawei Mate 20 X. Китайският мобилен телефон показа в тези тестове резултат от 75 точки.

Само една точка зад смартфона на Huawei е миналогодишният iPhone XS Max. Интересно е, че той остави назад по-съвременния модел iPhone 11 Pro Max с цели три точки.

Неотдавна съобщихме, че популярната лаборатория DxOMark, освен възможностите на основната и предната камери започна да проверява и качеството на звука на смартфоните. В края на миналата седмица лабораторията публикува своя нов рейтинг, в който са включени проверените наскоро още няколко мобилни телефона. За най-добър в това отношение експертите признаха Huawei Mate 20 X, който демонстрира най-добър резултат от 75 точки.

Само една точка по-малко има миналогодишният iPhone XS Max. На трето място е iPhone 11 Pro Max.

Четвъртото място в тази класация е заето от Samsung Galaxy Note 10+, който има пет точки по-малко от Pro Max, като по този начин корейският смартфон има 65 точки.

По-евтиният Honor 20 Pro значително отстъпва по качество на звука в сравнение с лидерите – едва 53 точки. Новият рейтинг приключва с модела Sony Xperia 1, който показа в тестовете само 45 точки.

DxOMark измерва качеството на възпроизвеждания звук чрез високоговорителите на смартфона и качеството на звука от изхода за слушалки. Оценява се и качеството на записания звук на заснетите видеа и при използването на смартфона като диктофон. Всяко устройство се тества за около една седмица, преди да получи крайната оценка.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари