DxOMark публикува своя рейтинг на смартфоните с най-добра предна камера

5
2031

Лабораторията DxOMark постепенно се превърна в авторитет при тестовете на смартфони. На практика само тези тестове дават възможност да се разберат фотографските възможности на мобилните устройства. Резултатите от тестовете на DxOMark вече се превърнаха в своеобразен маркетингов инструмент за рекламиране на смартфони,

Досега DxOMark правеше тестове само на основната камера на смартфоните. Но експертите на лабораторията вече започнаха да тестват и предните камери. DxOMark обяви, че от тази година ще оценява фотографските възможности и на предните камери на мобилните телефони.

При тестовете на предните камери се анализират снимките на 45 различни сцени, включително снимки в помещенията и навън. Продължителността на методиката е две седмици. През това време експертите на лабораторията заснемат над 1500 кадъра и записват около 2 часа видео. Средната оценка се формира от получените точки при снимките и видеата.

DxOMark публикува и първия рейтинг на смартфоните с най-добра камера. На първо място са класирани Google Pixel 3 и Samsung Galaxy Note 9. Второто място е за Xiaomi Mi Mix 3. Третото място се заема от Apple iPhone XS Max.

Според DxOMark, Google Pixel 3 предлага най-добри възможности за заснемане на автопортрети: най-добра детайлност и текстура. Galaxy Note 9 от друга страна прави снимки с много нисък шум.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Истината в очитеРосенПетърМарио Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Марио
Марио

S9 S9 Plus и note 9 имат еднакви предни камери защо note 9 изпреварва s9 plus

Истината в очите
Истината в очите

Еднакъв сензор, но подобрен софтуер чаткаш ли

Петър
Петър

Никъде не се споменава че става въпрос за предните камери!

Росен
Росен

Така е

Росен
Росен

Тия са платени, Sony бие всички 🙂