DxOMark публикува тестовете на смартфона Huawei Mate 20 Pro

1
1232

По време на презентацията на Mate 20 Pro компанията Huawei спомена, че не не желае да се публикуват резултатите от тестовете на DxOMark. Но след почти три месеца фаблетът попадана в ръцете на експертите на лабораторията, които подробно тестваха фотографските възможности на устройството и публикуваха получените резултати на Mate 20 Pro.

Според тази информация, флагманът на Huawei е показал среден резултат от 109 точки. Това бе достатъчно, за да може Mate 20 Pro да стане лидер в рейтинга на лабораторията DxOMark. Но той не изпревари по точки Huawei P20 Pro и сега на върха на класацията са двата флагмански смартфона на Huawei с еднакъв брой точки – 109.

Huawei Mate 20 Pro получи 114 точки за качество на снимките и 97 точки за видеото. При тестването на Huawei P20 Pro телефонът показа 98 точки за качество на видеото и същите точки за снимките. Средният резултат е еднакъв, като на първо място е класиран Mate 20 Pro, навярно заради подреждането по забучен ред.

Да си припомним, че основаната камера на флагмана разполага с три фотосензора. Основен, с резолюция 40 МР (размер на сензора 1/1,7 инча, апертура f/1,8, фокусно разстояние 27 мм), свръхширокоъгълен с резолюция 20 МР (f/2,2, 16 мм), и 8 МР телеобектив (f/,2, 80 мм, оптична стабилизация на изображението). При правенето на снимки тройната камера предлага коректен баланс на бялото, верни цветове и нисък шум, дори и при слаба осветеност на обектите.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Kuzmanovv Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kuzmanovv
Kuzmanovv

При посочените точки Р20 PRO явно е по-добър 🤔. Много ми е интересно, как се получава това ”средно”❓