EA: Следващите игри за таблети ще са с графиката на тези за PS3 и Xbox 360

1
10

Изглежда популярността на таблетите и смартфоните сред потребителите ще продължи да нараства. Поне към подобни твърдения насочват последните изказвания на хората от EA. Eдна от най-големите компании производители на видео игри сподели, че вярва, че следващото поколение игри за преносимите устройства не само ще съдържат невероятен геймплей, но ще се равняват и по качеството на графиката с познатите графики от продуктите за PS3 и Xbox 360.

Това мнение сподели специално президентът на EA Labels Франк Гибо, който е убеден, че в съвсем скоро време всички игри за таблети и смартфони със сигурност ще конкурират предлаганите идентични продукти за познатите на геймърите игрални конзоли.

„В близкото бъдеще следващата вълна от таблети и смартфони със сигурност ще са снабдени с графика, идентична на заложената в игрите за PS3 и Xbox 360” заяви той. „Някои от технологиите ни, които доскоро се смятаха за специфични само за конзолите, в бъдеще, с някои модификации, ще влязат в употреба при изграждането на видео игри за таблети или смартфони. Готови сме за този момент.”

Редица експерти обаче изтъкнаха, че ако производителите на игри за преносими устройства искат продуктите им да се наложат и да се утвърдят като успешни, то не само графичното оформление е достатъчно. Според тях е нужно самите геймъри да са добре приспособени към тъчскрийн интерфейса, а компанията да се увери, че комуникацията между играещия и устройството е на подходящото ниво.

„Трябва да се пренаправи цялата игра” добавя Гибо. „Не може просто да пренесеш една игра от конзола върху таблет. Не става по този начин.”

„Нужно е да се съобразиш с устройството, за което правиш съответната игра. Да се съобразиш с тъчскрийн технологията му, с гласовите команди, с камерата и с какво ли още не. Добрата новина е, че екипите ни искрено се забавляват с тези задачи. Те успешно пресъздават невероятните усещания от играенето на конзола върху таблета, но все пак доставят и нещо ново за геймърите. Същите съставки, различно ястие. По този начин виждаме нещата” допълва Гибо.  

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари