Elephone получи първата партида процесори Helio P20

0
46

Китайският производител на смартфони Elephone с радост публикува съобщение, че първи от всички други е получил първата партида чипове Mediatek Helio P20, като едновременно с това се появи нова информация за новите процесори.

 

Вътрешните фирмени тестове новите процесори в javascript приложенията показват, че Helio P20 консумира с 16% по-малко електрическа енергия в сравнение със системите-върху-чипа от предишно поколение. Причина за това е използвания нов 16 нанометров технологичен процес, докато при предишните чипове се използваше 28 нанометров.

Основни преимущества на системата-върху-чипа Helio P20:

  • Съвременен 16 нанометров технологичен FinFET+ процес на TSMC
  • Процесорните ядра с архитектура ARM Cortex-A53 работят с тактова честота до 2,3 GHz, а новият графичен ускорител ARM Mali-T880 MP2 има работна честота 900 MHz
  • Поддържа се работа с LPDDR4X оперативната памет
  • Процесорът за изображения (ISP) е със същата архитектура, както и във флагманския чип MediaTek Helio X20

Очаква се Elephone да представи първите прототипи на смартфони с MediaTek Helio X20 в края на следващия месец по време на изложението за мобилна електроника HK Global Sources. На тази изложба навярно ще бъдат представени новите смартфони Elephone S7, R9, C1, както и интересни аксесоари – слушалките с активно погасяне на шума ELE Whisper, клавиатурата EleEnterGame и други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари