Emperion Nebulus: смартфон с Windows 10 за ARM процесори и поддръжката на Android приложения

3
1273

Британската компания Emperion представи смартфона Nebulus, на който е инсталирана операционната система Windows 10 за ARM процесори. Засега с него не могат да се извършват позвънявания чрез мобилните мрежи, но поддръжката на Wi-Fi е перфектна и могат да се използват всички познати месинджъри, включително чрез LTE връзка.

В смартфона Nebulus се използва клокнатата система върху чипа Qualcomm Snapdragon 845 и операционната система Windows 10 за ARM процесори с фирмения потребителски интерфейс на компанията, името на който не се споменава. Emperion подчертава, че създаването на това мобилно устройство е извършено с помощта на Microsoft.

Nebulus предлага редица интересни възможности. Той може да се използва като персонален компютър чрез включването на външен монитор или телевизор чрез USB Type-C кабел или безжична връзка. Поддържат се всички десктоп приложения от екосистемата Windows, приложенията от магазина на Microsoft, както и игрите и приложенията за Android. Интересно е, че производителят заяви, че за Android приложенията не се използва емулатор и не се налага преминаването от една операционна система към друга. Не се съобщават подробните технически характеристики и е известно само, че Nebulus има двойна основна камера, слот за MicroSD карта до 2 TB и стандартно 3,5 мм гнездо.

Компанията вече води преговори с британските мобилни оператори за създаването на технология, с която Nebulus може да извършва и приема телефонни позвънявания, понеже Windows 10 за ARM не разполага с такава. Продажбите на този интересен смартфон започват във Великобритания, а след това в САЩ и в другите страни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари