Докато Вашингтон затяга хватката около Huawei, компанията работи активно по пост-Android бъдещето за своите смартфони. Но както и стана ясно вече със своята операционна система, Huawei гледа отвъд джобните устройства. HarmonyOS се очаква да бъде решение за модерния свят на свързаните вещи.

През миналата седмица се проведе редовната конференция на разработчиците на Huawei, Huawei Developers Conference, която може да се нарече ключова за компанията, тъй като на нея дебюта си направи HarmonyOS. Във връзка с това, компанията анонсира и обновяване на интерфейса на избрани свои устройства, а така също стана ясно кога ще бъде широко достъпен EMUI 10. Интерфейсът, разработен от Huawei ще може да се изпробва над Android Q и ще даде на любопитните предварителен поглед над това, което може да очакват от HarmonyOS.

Още с предишната версия на интерфейса се отбеляза значително по-бързо зареждане на приложенията и по-плавно изпълнение и поведение. В EMUI 10 са направени промени по дизайна, като иконките са вече в еднороден стил и размер – не само на основните приложения, но и на външните апликации. Цветовете са ярки и наситени, с поглед към младата аудитория. При натиск над самите икони, те „пружинират“, а поведението на прозорците на приложенията е съобразено с посоката на движение на ръката, предава hi-tech.mail.ru. Не на последно място, в тази версия на интерфейса, Huawei въвеждат функцията Always-On Display, като потребителят ще получи и възможността да настройва визуализацията на нотификациите по свой избор. Плановете са в близко бъдеще да бъде осъществена и съвместимост в тази посока на телефоните със смарт часовниците Watch GT. Очаква се първият телефон с поддръжка на Always-On-Display да е Huawei Mate 30, който се очаква да се появи на пазара тази есен.

Компанията е подобрила дизайна и на приложението за камерата. Освен това, Huawei акцентират над въвеждането на „тъмния режим“ за приложенията.

Едно от големите достойнства на HarmonyOS се нарича Distributed virtual bus, посредством се осъществява връзката и взаимодействието между различни устройства, ползващи операционната система – не само смартфони и таблети, но и телевизори и други интелигентни уреди, и даже с автомобила чрез разработената от самите Huawei HiCar.

Може би най-интересната характеристика на системата обаче се нарича OneHop – възможността за пренос и управление на екрана на смартфона на компютърен екран.

В интервю за руската медия, представител на компанията е заявил, че тези и много други функции ще се появят след анонса на Mate 30 – който е насрочен за 19-ти следващия месец.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Много ви дразни Вашингтон. Така трябва да бъде.Като всяка китайска компания, тя работи за правителството. Доказателство, последните заплахи от Пекин към Индия. Значи може Пекин да заплашва Индия а Вашингтон са мръсници? Грандове ли получавате от Хуйвей? Изобщо не е съмнително. Всеки ден облъчване. 😎😕😒

Кифак
Кифак

Що бе, американските компании не работят ли за правителството ???
А „грандовете“ май трябва да са грантов… Ама то е въпрос на обща култира.

Ozzy
Ozzy

Оказва се,че същият автор пише само за Хуйвей. Работата е сериозна.Може би има лично спонсорство. Ето как работи благородният Пекин. Няма ала-бала, директно заплахи. Доказателство, че Хуйвей са шпиони.
https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%88%d0%b8-%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d1%8a%d1%81-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb-315737.html

Чича Милча
Чича Милча

Озко, направи си сайт и пиши и ти, бе пич! Ама да хейтиш и да пишеш са различни неща, трудничко е да напишеш някоя статия, качествено, така че да бръкнеш в дебелото черво на хейтъри, като теб…:)
Ти това не го можеш, но да хейтиш…и това не можеш, но се опитваш..Продължавай, може и да ти се получи 🙂 безгръбначно такова;). Сега изпълзи и почвай да хейтиш, давай усъвършенствай се…клетник..:)

115
115

Така сте оплели нещата, че не става ясно за EMUI 10 ли става дума, което си е интерфейс на андроид или за така наречената HarmonyOS която още никой не е виждал. Това без съмнение е нарочно, ама какъв е смисъла да се прави?

velvas
velvas

Реклама. Коментарите носят повече пари от текста в статията. Калдата от това се издържа. Ако искаш сериозни ИТ статии – ZDnet и т.н. Отдавна тука има клюкарски и избирателно важни статии. Все пак Калдата съществува за пари, а не че ние да имаме платформа да си пишем и някой да ни информира за ИТ новостите. И, като всяко нещо с пари, съответните предимства и недостатъци. Предимста – стабилност, дизайн. Недостатъци – планувани във времето статии с цел ежедневен „матерял, реклами. Тез коментари защо не са изключени? Ми, щото са по-важни от съдържанието. Да влезнеш да нахейтиш и да те зомбясат… Виж още »