EMUI 11 може да е последната за смартфоните на Huawei преди прехода към HarmonyOS

1
1613

Преди две години се появиха първите слухове, че Huawei работи върху своя собствена операционна система. С времето стана ясно, че на фона на най-различните санкции от страна на САЩ, това решение се оказа изключително вярно и актуално. Сега вече е ясно, че китайският технологичен гигант съвсем скоро ще замени Android платформата със своята мобилна операционна система HarmonyOS.

Уеб порталът MyDrivers публикува интервю с Ванг Ченглу (Wang Chenglu), който е ръководител на софтуерното направление на Huawei Consumer Business Group. В това интервю е повдигнат въпроса за това, по какъв начин Huawei възнамерява да извърши прохода от EMUI 11 към операционната система HarmonyOS, която в Китай се нарича HongMeng. На този въпрос Ченглу отговори, че EMUI 11 използва същия фреймуърк като HarmonyOS, както и още редица други съвместни софтуерни елементи.

Тези думи бяха изтълкувани от анализаторите, че EMUI на базата на Android 11 е специално създадена като преходна версия, с която мобилните устройства се подготвят за първото публично представяне на HarmonyOS.

Huawei изгражда HarmonyOS възможно най-съвместима с Android, за да могат разработчиците съвсем лесно да модифицират своите приложения от едната мобилна ОС към другата. HarmonyOS вече е инсталирана в някои мобилни устройства на китайския технологичен гигант, а нейната втора версия – HarmonyOS 2.0 е специално оптимизирана за смартфони и таблети.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари