Energizer представи безжично зарядно за мобилни телефони

0
192

Инженерите на Energizer са разработили безжично зарядно за мобилни телефони, което работи на индуктивен принцип. То беше официално представено на широката общественост и скоро ще излезе на пазара. Зарядното е създадено по новия стандарт за универсални устройства за зареждане, наречен Qi. Стандартът беше утвърден преди време от Wireless Power Consortium.

В началото индуктивното зарядно на Energizer ще може да работи само с iPhone на Apple и с BlackBerry Curve 8900 на RIM. Още модели смартфони ще бъдат добавени по-късно за да може устройството с право да бъде наричано универсално. Ако си закупите новото зарядно ще можете да зареждате до 3 телефона едновременно. В основната база на зарядното има място за два смартфона, а трети може да бъде зареждан чрез допълнителна приставка, която се закача към USB порта и не работи на индуктивен принцип.

„Вярваме, че бъдещето при зареждането на мобилни устройства е в индуктивните зарядни, създадени по универсален стандарт. С новото зарядно задоволяваме нуждата от продукт, който прави зареждането на мобилните устройства лесно, като се елиминират оплетените кабели.”, е казал Джим Олсен – вицепрезидент по маркетинга на Energizer в Северна Америка.

Индуктивното зарядно излиза на пазара през октомври и ще се продава за 89 щатски долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари