Ericsson заплаши, че ще напусне местния пазар заради блокирането на Huawei в Швеция

0
1797

Генералният директор на Ericsson Борхе Екхолм (Borje Ekholm) се изказа против забраната на телекомуникационната продукция на Huawei в Швеция. Шведският отдел на Daily News съобщи, че Екхолм е поставил въпроса ребром:

„Ако блокирането на Huawei остане, Ericsson напуска Швеция“.

Да напомним, че компанията Ericsson и шведска е основана в Швеция.

Преди време Ericsson се присъедини към другите държави, които забраниха на Huawei да участва в разгръщането на 5G мобилните мрежи. Но сега шведската компания се опасява, че китайските власти ще отговорят симетрично и Ericsson ще загуби достъпа до китайския пазар.

Също така генералният директор на Ericsson е на мнение, че Huawei трябва да заведе съдебни дела относно забраната на неговата работа в отделните страни. Освен това, появи се информация, че Ericsson дори е търсила юристи за тези съдебни дела, ако те бъдат заведени. Но нито една юридическа компания не се е съгласила да защитава интересите на Huawei. Това е ядосало генералният директор на Ericsson:

„Колко много страхливци има тук“ – цитира неговите думи изданието Daily News.

Да напомним, че освен за Huawei, шведските санкции важат и за китайската компания ZTE. В края на 2020 година Китай официално обяви, че шведските компании ще пострадат от негативните последствия от тази забрана, ако решението за блокирането на Huawei и ZTE остане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари