Facebook е най-популярното мобилно приложение в САЩ

0
31

По данни на реномираната анализаторска компания ComScore най-използваното от американските потребители мобилно приложение е това на социалната мрежа Facebook. Критерий за формиране на класацията е количеството уникални потребители, а за да се изкачи до първото място Facebook детронира Google Maps. Това се е случило още през миналия октомври, съобщи Mashable.

Данните са валидни към края на 2012 година и Facebook е останал на върха поне дотогава. ComScore все още не разполага с официални статистики за януари, тъй като месецът не е завършил,

Приложението на Facebook е отбелязало силен растеж през цялата минала година и към декември е разполагало с общо 85.5 милиона уникални потребители в Съединените щати. За получаване на информацията са анализирани навиците на потребители, използващи платформите iOS, Android и BlackBerry. Към месец март мобилен Facebook са ползвали 65 милиона американци.

Приложението на Google Maps е използвано през лятото от 80 милиона души, но през есента потребителите са намалели с 10 милиона. Основна причина за това е премахването му от операционната система iOS 6.

Като цяло Facebook и Google Maps остават стабилни на първите две места и не са особено застрашени от останалата конкуренция. Анализаторите допускат, че е много възможно картографската услуга на Google да си върне първото място през тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари