Facebook забранява на Huawei предварително да инсталира приложенията им в телефоните си

9
2016

Facebook ще спре да позволява на Huawei да инсталира предварително приложения на компанията на своите смартфони, докладват от Ройтерс. Това е поредният епизод от сериала „Западни компании късат с Huawei”, след наложената от Доналд Тръмп забрана за търговия.

Разбира се, потребителите на устройства Huawei ще могат да инсталират и използват приложения като WhatsApp, Facebook, Messenger и Instagram. Те ще продължат да получават ъпдейти през Play Store. Просто всичко изброено няма да може да бъде включено в телефоните на китайския гигант out-of-the-box. Оборудването на нови устройства с комплект масово използвани приложения е традиционен подход.

Facebook подхожда различно по отношение на наложените забрани срещу Huawei. За разлика от Google, които получиха временен лиценз да продължат работата си. Телефоните на китайската компания, които в момента са по магазините, както и произведените в 90-те дни на лиценза, ще разполагат с предварително инсталирани услуги на Гугъл. Facebook обаче не желае да има инсталации на телефони, които не са излезли от фабриката.

Разбира се, това не е удар от ранга на на тези, които ARM и Google нанасят или ще нанесат. Все пак, ако Huawei не може да произведе чипове и да предложи основни Android услуги и няма алтернатива на тях, въобще няма да се стигне до инсталирането на приложения.

Определено решението на Facebook e по-скоро със символично значение, но е поредната неприятна новина.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

Все повече започвам да харесвам Huawei

Станислав
Станислав

И аз и аз!!!

boot
boot

С кое? Статията пише, че ФБ забранява на Хуауей, а не че Хуауей доброволно са решили да престанат да го инсталират. Щом не се свенят да си блъскат телефоните с блоуеър, какво им харесваш? Такава компания, с подобен капацитет, как да ѝ имаш вяра? Те ти качват ФБ, за което ФБ вече забраняват, и ти им се кефиш. Е, как мислиш? Пука ли им за теб, за защитата ти?

МакаронВиваФрансеБагета
МакаронВиваФрансеБагета

То по-добре така, тоя Омрял ФБ и без тва е батал, скоро време ще има голям отлив от него.

VLAD
VLAD

ИДЕАЛНО!!! И без това на всеки тел, който съм имал първата ми работа е да изтрия фейсбука и да деактивирам и спра сървисите му!

иБаси
иБаси

Алелелуяяяяяя! Началото на края на фейсбоклука да започне сега!

Verm
Verm

Голяма драма! Как ще оцелят хората без приложенията на FB?
Майтапът настрани – хубаво е, че все повече хора минават на Telegram и Signal, които не печелят на гърба на потребителите и наистина се грижат за сигурността им.

Threema
Threema

Threema

БайгрездаЙ
БайгрездаЙ

Ако няма да им FB & WApp то тогава смело само на Huawei!
Може и малко смешно да ви се вижда ама ако Ark OS на Huawei e чиста от блоатуеър и шпионски програми то аз с радост ще се разделя с Android и прочее. За iOS даже не ща да споменавам…