Наистина не отне много време на Facebook да пусне функцията Unsend за Messenger, но може да се наложи да почакате, докато тя стане достъпна на вашите географски ширини. В момента тя е активна в приложенията на Messenger за Android и iOS в Боливия, Колумбия, Литва и Полша, като обещанията са да бъде достъпна в други държави възможно най-скоро.

Поне функционалността е еднаква навсякъде. Разполагате с 10 минути, за да оттеглите съобщение, като мястото му в разговора ще бъде маркирано. Facebook ще запази изтритите съобщения за кратък период от време, за да попречи на хакери да се възползват от опцията за покриване на следите си.

Това не е края на плановете на Facebook в тази посока. Компанията възнамерява да въведе още функции, като например срок за изтичане на некриптирани съобщения или на цели разговори.

Причините зад добавянето на тази опция не са съвсем алтруистични. Това би могло да помогне на ръководството да пази важни разговорите в тайна (Марк Зукърбърг научи това, когато през 2004 г. изтекоха разговори) и може да размие отговорността – в крайна сметка разследващите органи не могат да четат съобщения, които не съществуват.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Велиан Великов
Велиан Великов

Какво означава „за кратък период от време“? Две-три години?