Facebook пусна клонинг на Instagram

1
26

По-малко от два месеца след като най-популярната социална мрежа Facebook анонсира плановете си за купуване на Instagram, на бял свят излезе мобилното приложение Facebook Camera. То е почти идентично както на външен вид, така и по функционалност с Instagram, съобщи Mashable.

Facebook плати 1 милиард долара за Instagram и по всичко личи, че сега започва да експлоатира новата си придобивка. Новото мобилно приложение на социалната мрежа е предназначено за епълската операционна система iOS. То е безплатно и вече е налично за изтегляне от магазина за приложения App Store.

По подобие на Instagram, във Facebook Camera ще виждате най-новите снимки на приятелите си от социалната мрежа. Можете да скролирате нагоре и надолу, за да ги разглеждате, тъй като те са подредени в една колона. Налице е функция за качване на няколко снимки във Facebook наведнъж. Преди това снимките могат да се редактират чрез инструменти за изрязване на излишните части, завъртане и прилагане на различни филтри.

Интересно е да се отбележи, че сред наличните 15 филтъра, нито един не е разработен от екипа на Instagram. Така поне твърди Дърк Стууп – продуктов мениджър на Facebook. Това подсказва, че новото мобилно приложение вероятно се разработва от доста време, още отпреди да стане ясно, че социалната мрежа ще купи Instagram.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари