ForcePhone по софтуерен път реализира 3D Touch функционалността за всеки смартфон

0
5

Оказа се, че представената в iPhone 6s технология 3D Touch, даваща възможност на дисплея да регистрира силата на натиска, може да бъде реализирана във всички смартфони с помощта на специален софтуер.

 

Специалистите от Мичиганския университет успяха да реализират функционалността Force Touch с помощта на хардуерните компоненти, които присъстват във всеки смартфон – високоговорителя и микрофона.

 

Високоговорителят излъчва звукови вълни с честота 18 KHz, които на практика не могат де чуват от хората. Програмата ForcePhone анализира промените в този звук, възникващи от натиск върху екрана на дисплея. Промените в честотата и фазата на звуковите вълни са пропорционални на силата на натиска и по този начин се имитират възможностите на технологията Force Touch. Така се дава възможност на всеки да пробва възможностите на новия интерфейс за смартфони, реагиращ на натиска върху дисплея.

ForcePhone няма как да даде усещанията, каквито дава физическият модул 3D Touch, но може да направи работата със смартфоните много по-комфортна и удобна.

Създателите на новата технология споделиха, че техният продукт още не е готов за масово внедряване. ForcePhone ще бъде демонстрирана по време на изложението MobiSys 2016 в Сингапур.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за