Foxconn: „Няма да има дефицит на iPhone заради коронавируса“

4
415

Наскоро се появи информация, че епидемията от новия коронавирус, възникнала в Китай, може да засегне доставките на iPhone. Причината е, че фабриката на Foxconn, в която се сглобяват смартфоните на Apple се намира точно в град Ухан, който е в центъра на епидемията и откъдето започна всичко.

Но сега Foxconn официално съобщи чрез медиите, че коронавирусът няма да окаже влияние върху производството на iPhone.

Foxconn заяви, че фабриката не е е работила заради новогодишните празници, по време на които работниците и служителите са си взели отпуск. Заради коронавируса тези отпуски са удължени до 2-ри февруари и това е причината в цеховете да не се виждат хора.

Apple явно е обезпокоена от това развитие на събитията и в прогнозната част на своя тримесечен финансов отчет не даде ясна прогноза за следващите три месеца, понеже не се знаеше дали новият вирус няма все пак да окаже влияние върху производството на iPhone. Малко по-късно Тим Кук каза, че фабриката в Ухан не е единственият партньор, с който работи Apple.

Другият крупен партньор на Apple – тайванската компания TSMC заяви, че нейните фабрики в Китай не са пострадали от коронавируса. И този производител е дал две седмици отпуск на своите работници и служители от съображения за безопасност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари