Foxconn получи от Huawei поръчка за производството на 50 милиона 5G смартфона

2
1807

Въпреки ограничения достъп до продуктите на американските технологични компании, Huawei както преди си остана втрият в света най-голям производител на смартфони. И по всичко личи, че китайският технологичен гигант няма да отстъпи от позициите си.

Уеб порталът gizmochina съобщи, че компанията Foxconn е получила голяма поръчка от Huawei за производството на огромна партида 5G смартфони. Поръчката е за над 50 милиона мобилни телефона с поддръжката на новите мобилни мрежи от пето поколение. Това е наистина голяма поръчка, особено като се има предвид, че засега смартфоните с поддръжката на 5G мрежите са нишов продукт. Но това говори, че през следващата година 5G устройствата ще станат масови.

Представените от водещите аналитици отчети и статистики показват, че за третото тримесечие продажбите на смартфони са намалели, но единственото изключение е Huawei. Въпреки че пазарът започна да се забавя и изстива, китайският производител е единственият сред петте най-големи производители на смартфони, който демонстрира двуцифрен ръст на продажбите.

Поради голямото напрежение между САЩ и Китай, както и заради наложените търговски ограничения, Huawei изпитва трудности с достъпа до продукцията на американските компании. Правителството на САЩ периодично дава лицензи на някои американски компании да работят съвместно с Huawei. Досега са подадени над 300 заявки за получаването на подобен лиценз, но са удовлетворени само половината от тях. Така например, Microsoft получи разрешение да продава лицензи за операционната система Windows на Huawei.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Високо технологичната отварачка/самобръсначка Хапълката колко поръча?

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Вероятно 5/6 хиляди 🤔, за да ги раздава на журналисти и блогъри. А и като сувенири 😀.