Foxconn съкращава производството на Android смартфони

2
1020

Компанията Foxconn, занимаваща се предимно със сглобяването на мобилни устройства, взе решение за оптимизация на производствените процеси и за смяна на приоритетите. Стотиците служители, които досега ръководеха направлението за сглобяване на Android смартфони, сега се заемат с автомобилна електроника.

Причината за оптимизацията са намлелите поръчки за сглобяване на мобилни телефони. Компанията сподели, че докато преди време един екип е обслужвал 3-4 бранда, сега един бранд се обслужва от 3-4 екипа. Докато през през 2011-2015 години компанията е обслужвала над 20 крупни клиенти, сега тези тези клиенти са под 10. Интересно е, че повечето договори не са изгодни за Foxconn. Така например, компанията не може да спечели от договорите с HMD Global, Lenovo, Meizu, Sharp, Smartisan и редица други производители на мобилна електроника. Освен това, китайските брандове не винаги плащат навреме за свършената работа и много рядко сключват твърди договори, с окончателно утвърдени цени на сглобяване.

Не носи печалба и съвместната работа с Xiaomi, която към днешен ден е най-големият клиент на Foxconn. Xiaomi с всички сили се старае да намали цените на своите устройства и не не желае да плаща много за сглобяването на своите смартфони. Мениджърите на Foxconn добавят, че единствено поръчките на Google за производство на смартфони носят печалба. Но тези поръчки не са големи и не могат изцяло да натоварят производствените мощности.

На фона на непрекъснато падащите продажби на смартфони Foxconn се ориентира към автомобилната електроника, производството на която стремително расте.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
243235Стилус Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Стилус
Стилус

Супер! Отваряйте завода в Правец и да им отвееме плявата на китайците!

243235
243235

За Правец се обърни към Другаря Валентин Златев. Градът е негов частен. Там освен хотелите му, спортните му площадки и голф игрищата друго не вирее.