Foxconn ще построи в Индия завод за производство на iPhone

1
1
Компанията Foxconn е близо до сключването на споразумение с индийското правителство относно пускането в страната на производствени мощности за сглобяване на смартфоните iPhone. За това съобщава ET Now, добавяйки, че новият проект ще струва на Foxconn $ 10 милиарда и ще отнеме 1200 дка земя в индийския щат Махаращра (Maharashtra).

Foxconn е обмисляла възможността за изграждане на завод в няколко региона на Индия. В крайна сметка обаче се е спряла на третия по големина щат в страната, но все още не е решила конкретното местоположение на завода. А въвеждането в експлоатация изисква около 18 месеца.

Днес изтича повече от една година откакто бе обявен интереса на Foxconn към индийския щат Махаращра. А строителството на новия завод ще се превърне в поредния етап по изпълнението на плановете на Foxconn за диверсификация на производствените й мощности извън Китай.

Доставките на iPhone доста са намалени и Apple започва да обръща все по-голямо внимание на развиващите се страни в Южна Америка, Китай и Индия. А ръководителят на ябълковата компания Тим Кук (Tim Cook) вече говори относно това, че по-големият брой потребители са по-млади от 25 години и развитието на LTE-мрежите прави Индия много обещаващ пазар за техните аЙтелефони и други продукти на американската компания.

Потенциално първият iPhone, който ще излезе от евентуалния завод на FoxConn в индийския щат Махаращра, ще бъде iPhone 7s и iPhone 7s Plus, така че е трудно да не си спомним новите подробности за предстоящия аЙтелефон. Френското издание Nowhereelse.fr публикува чертеж на корпуса на седмия айфон и съдейки по него, той ще има същите размери, като тези в миналогодишния флагман iPhone 6s.


Източникът твърди, че iphone 7 ще получи корпус с размери 138,3 х 67,1 мм, като дебелината на смартфона все още е неизвестна. Някои смятат, че Apple ще се откаже от 3.5 мм конектор, поради което този смартфон ще стане по-тънък. Други твърдят, че това нововъведение ще се реализира чак в осмия айфон.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Foxconn ще построи в Индия завод за производство на iPhone"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка