Galaxy Nexus се върна в Google Play

0
17

Победата на Apple над Samsung се оказа краткотрайна. В началото на седмицата американски съд постави временна забрана на продажбата на телефона Galaxy Nexus в САЩ, заради което Google премахнаха модела от магазина си за приложения. От днес обаче смартфонът отново е в продажба през Google Play.

Това стана след като в петък федерален апелативен съд премахна забраната на по-ниската инстанция за временен период от време. Периодът изтича следващия четвъртък и дотогава съдът очаква от Apple да представят всички документи доказващи, че забраната трябва да бъде възобновена. Междувременно Samsung продължават да работят по своето обжалване.

Същият съд освен това реши временно да отмени и забраната на продажбите на таблета Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ. На този етап не е ясно кога ще бъде проведено последното дело и дали, дори Apple да представят исканите от съда документи до четвъртък, забраната ще бъде преустановена моментално. Това ще разберем следващата седмица.

Междувременно връщането на Galaxy Nexus в Google Play е добра новина за интернет гиганта, за който телефонът е от особено голямо значение. Galaxy Nexus се смята за образцов телефон с Ice Cream Sandwich, затова присъствието му на пазара е наложително. Доставките на телефона ще започнат до няколко седмици – дотогава Google трябва да са доставили ъпдейт на операционната система, който да не нарушава патентните права на Apple.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари