Galaxy S5 ще има функция „бебефон“

0
88

Samsung Galaxy S5 не е просто смартфон с Android 4.4. Създателите му са се погрижили да го екипират с уникални функции, които други телефони използващи същата версия на мобилната операционна система на Google не поддържат. Вградени в новия телефон – който по размери не се различава съществено от предшественика си Samsung Galaxy S4 – са какви ли не технологии, като се започне от сензор за сърдечната дейност и още един сензор за пръстови отпечатъци и се стигне до защитно покритие и още куп софтуерни функции.

Една функция, за която все още не бяхме чували, обаче, се нарича „Baby crying detector“ или „Детектор за бебешки плач“. Както виждате на изображението по-горе, функцията се намира в менюто за настройките на звука. Под заглавието й има и кратко описание: „Предупреди с вибрация ако се установи, че бебето плаче“. На практика, тази функция ще играе ролята на самостоятелните устройства познати като „бебефони“.

Все още не сме напълно наясно как работи функцията, но по всяка вероятност телефонът трябва да се свърже с второ устройство. Смарт часовникът Gear звучи като най-правдоподобното предложение. Изглежда, че родителите могат да поставят смартфона си близо до бебето, така че, когато то заплаче, телефонът да изпрати вибрационен сигнал до часовника. От Samsung дори са предупредили, че мобилната джаджа трябва да е поставена поне на метър от детето и в стая, в която няма някакви задни шумове.

От компанията, също така, уточняват, че функцията само може да помогне на родителя, но не и да замести нуждата от активно наглеждане на детето.

Как точно ще работи въпросният детектор ще разберем щом смартфонът излезе на пазара.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари