Gartner: Китайският Oppo е на четвърто място в света по продажба на смартфони

0
3

Според аналитиците на различните агенции, сегментът на смартфоните, а производителите показаха много добри показатели спрямо предишното тримесечие и отбелязват значителни увеличения на продажбите. Gartner съобщи, че през първите три месеца на 2016 година Samsung Electronics е успял да продаде 81 186 милиона смартфона, като по тази начин е завзел 23% от глобалния пазар.

 

Продажбите на американската компания Apple спаднаха и сега нейният дял в световния пазар на смартфони е 14,88% или 51 629 милиона смартфона. През 2015 година Apple владееше 17,9 от този пазар. В тази класация Samsung и Apple уверено заемат първите две места.

На трето, четвърто и пето място са китайските компании Huawei, Oppo и Xiaomi. Всички забелязват, че Oppo е увеличила показателите си с цели 145% и сега в рейтинга на производителите на смартфони зае мястото на Lenovo. Lenovo имаше много лоши икономически показатели през този период – продажбите на този производител спаднаха с 33% и той дори не попадна в рейтинга на топ-10 на лидерите на този пазар.

 

Общо, през първото тримесечие на тази година в целия свят са продадени 349,3 милиона смартфона, като това е с 3,9% повече отколкото през същия период на миналата година (363,3 милиона).

Сред мобилните операционни системи най-популярна е Android с впечатляващите 84% пазарен дял.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за