10.8 C
София

Globalfoundries планира ново поделение на стойност 6 милиарда долара за Apple?

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Globalfoundries
замисля да направи ново поделение на стойност 6 милиарда долара в Ню Йорк, което да влезе в употреба на Apple. Само преди ден се заговори, че двете компании разговарят помежду си за евентуални бъдещи съвместни действия при производството на процесори за смартфони и таблети.

Според информацията Globalfoundries е склонен да помага на Apple в бъдеще, а новата сграда ще е идеална за осъществяването на желаното от „отхапаната ябълка” първокласно производство на чипове за нейните устройства. Близък до компанията за чипове източник дори сподели, че Globalfoundries разполага с „огромен капацитет и най-модерни уреди за производство”, а това безспорно са качества, които Apple търси.

Информацията твърди, че Globalfoundries дори вече са изразили желание да започнат с производството на напреднали ARM чипове, каквито Apple използва.

Очаква се през 2014-та година Apple окончателно да прекрати взаимоотношенията си със сегашния си производител на чипове Samsung, а слуховете около евентуална сделка с Taiwan Semiconductor Manufacturing Company изглежда ще останат само предположения.

Редица експерти вече посочиха сделка с Globalfoundries като по-приемлива за производителя на iPhone, тъй като американската компания използва същата технология при производството на процесори като тази, която се използва в Samsung.

От Apple и Globalfoundries отказаха коментар по темата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини