Google: активирани са повече от 250 млн. Android-устройства

0
37

Google обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на миналата година. И една от основните линии в статистиката се касае до операционната система Google Android.

Представители на Google съобщиха, че в света са били активирани повече от 250 милиона устройства, работещи с Google Android.

Разбира се, това не означава, че по света вече има 250 милиона щастливи собственици на Android-смартфони и таблети. Голяма част от тях отдавна стоят по търговските складове. Така броят на активните Android-устройства в действителност е много по-малък.
Въпреки това, темпът на растеж по активацията на Android-устройства е просто невероятен.

Всъщност, до 1 октомври миналата година, в света са били активирани 190 млн. мобилни продукта с Google Android. И само за три месеца, броят им се е увеличил с 60 милиона. Впрочем, 50 милиона от тях са били активирани през последните два месеца на 2011 година. При груба сметка научаваме, че всеки ден броят на Android-потребителите се увеличава средно с 833 000 души.

Разбира се, тук трябва да се вземе предвид и големия наплив по Коледа, който се наблюдава не само на пазара на Android-устройствата. Подобно увеличение на продажбите са изпитали и производителите на WP7-смартфоните, iPhone и BlackBerry. А с идването на новата година, броят на активациите е спаднал със сигурност. Но това ще го разберем само след публикуването на следващия отчет от Google.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари