Google анонсира шест нови функции за Android

3
2105

Интернет гигантът съобщи за редица нововъведения, които ще станат достъпни за потребителите на Android още през това лято. Има промени при съобщенията, гласовото управление, системата Android Auto и други.

Функцията за оповестяване за земетресения разширява географията на своята работа. Сега списъкът с поддържаните държави се е допълнил с Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Киргистан, Филипини и Турция.

Освен това програмистите на Google са разширили функционалността на приложението за изпращане на текстови съобщения. Сега потребителите имат възможност да отбелязват най-важните елементи от тази кореспонденция, за да получат бърз достъп до тях, без да се налага да се прочита цялата история.

Google е опростил и търсенето на емоджита по контекста. Нововъведението вече е достъпно в бета версията на фирмената клавиатура Gboard и съвсем скоро ще се появи в смартфоните, работещи под управлението на операционната система Android 6.0 или по нова.

Друга нова особеност е по-гъвкавото взаимодействие с приложенията с помощта на Google Assistant. Така например, ако бъде подадена командата „Покажи изминатото разстояние по време на последната тренировка в приложението Strava“ на екрана на смартфона ще се появи съответната информация.

Подобрена е и функцията Voice Access, която сега има полета за въвеждане на пароли. И накрая Google е подготвил обновяване и за системата Android Auto. Нейните потребители могат да настройват програмния прозорец на това приложение директно от смартфона – да избира тъмен интерфейс, да сменят темите и да подреждат менюто с приложенията.

Google допълва, че изброените дотук нови функции, ще станат достъпни за всички до края на това лято.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари