Google вече тества Android R

2
1029

В бенчмарка Geekbench се появи нова версия на Android, която още не е анонсирана – Android R. Това е единадесетото поколение на мобилната операционна система на Google.

Най-вероятно тестовете са проведени на смартфона Pixel 4, понеже Google традиционно обновява именно тези мобилни устройства до най-новата версия на Android. Едва ли Android R ще бъде изключение от това правило.

Предишната версия Android Q бе официално представена през месец март миналата година. Тогава излязоха шест предварителни версии, както за разработчиците, така и за обикновените потребители. Самата ОС Android Q излезе в началото на месец септември. Въпреки традициите, през 2019 година Google не даде на своята операционна система име на сладкиш, който да започва с последната буква на името на самата ОС, въпреки че в английския език има няколко сладкиша, името на които започва с Q. Не е изключено и с Android R да стане така.

Тъй като Google вече тества Android R, не е изключено първият тестов вариант на новата операционна система да излезе още през следващите седмици – например в началото на пролетта, както бе миналата година. Този път освен смартфоните Google Pixel обновяването ще получат и мобилните устройства и на някои други производители (Xiaomi, Essential, Sony и т.н.). Всяка година Google увеличава броя на партньорите си, които създават ъпдейт за новия Android още по време на тестовете.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Харвеъ Номвер
Харвеъ Номвер

Искам да попитам да ли ще мога и аз да си подновя андройда след като вече е на нова версия?

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

Зависи дали телефонът ти ще поддържа тази нова версия.