Google „върна“ декември в Android 4.2

0
17

Компанията Google пусна актуализация за смартфоните Nexus 4 и таблетите Nexus 10, която отстранява грешката, допусната от разработчиците на операционната система, в резултат на която във вградения календар на приложението „Контакти“ (People) липсваше месец декември и потребителите не можеха да добавят в списъка с контакти запис за рожден ден на лице, родено през този месец, предава блогът Android Central.

След инсталирането на актуализацията номерът на версията на операционната система се променя на 4.2.1. За получаването на обновлението не е необходимо устройството да бъде свързано с компютър.

Освен Nexus 4 и Nexus 10, под управлението на Android 4.2 работят още смартфонът Galaxy Nexus и таблетът Nexus 7. Очаква се собствениците на тези устройства да получат същата актуализация по-късно. Размерът на актуализацията е само 1,1 МВ. Освен „връщането“ на декември, тя поправя и някои проблеми с функционирането на Bluetooth в устройствата Nexus. Причината за малкия брой промени е бързането от страна на Google да пусне обновлението за своята платформа преди настъпването на „проблемния“ месец.

Google анонсира операционната система Android 4.2 на 29 октомври. Тя също носи кодовото име Jelly Bean. В новата версия на платформата са реализирани възможности за заснемане на сферични панорами, режим Multi-User, жестово набиране на текст и много други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари