Google даде възможност за прехвърляне на файлове от компютър на смартфон с помощта на Chrome

4
1459

Google вгради в десктоп версията на уеб браузъра Chrome поддръжката на функционалността Nearby Sharing. Благодарение на нея става възможно бързото изпращане на файл от персоналния компютър към смартфона. Google отдавна работи върху свой аналог на AirDrop в Chrome за операционните системи Windows, macOS, Linux и Chrome OS.

Нововъведението засега е достъпно само в тестовите версии на Chrome (Dev и Canary). За включването на новата възможност е необходимо тя да бъде предварително активирана.

За тази цел в адресния ред първоначално въведете chrome://flags, натиснете Enter и в отворилия се нов програмен прозорец потърсете опцията Nearby Sharing и я активирайте чрез поставяне на значение Enabled. Необходимо е рестартиране на браузъра. След това в страницата chrome://nearby ще се покажат мобилните устройства, на които може да се изпращат файлове от персоналния компютър. И двете устройства трябва да са в областта на Bluetooth покритието, като и в двете трябва да е отворен един и същ Google акаунт.

Засега предварителните версии Dev и Canary на Chrome могат да изпращат файлове само към смартфоните Pixel. Както обикновено, след приключване на тестовете Google ще вгради Nearby Sharing в стабилните версии на Chrome и ще осигури съвместимостта с всички Android смартфони. Функцията Nearby Sharing се поддържа в операционната система Windows 10 версия 1803 и нагоре.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари