Неотдавна съобщихме, че една от новите функции на мобилната операционна система Android 9.0 Pi е възможността за запис на телефонните разговори без да се налага използването на външен софтуер.

Много от притежателите на смартфони на Samsung, Xiaomi и редица други производители казват, че тази функция си я има в техните мобилни устройства. Това е съвсем вярно, но става дума за чистия Android, в който досега подобна опция няма.

Във форума на XDA се появи информация за новата вградена функционалност в Android 9.0 Pi за запис на телефонните разговори. Оказа, че Google е създал специален алгоритъм, с който се подсказва, дали разговорът се записва. Единият метод е отдавна познат – силен високочестотен писък, който се повтаря на всеки 15 секунди, докато разговорът не бъде прекратен или записът не бъде спрян.

Реализацията на функционалността за запис на телефонните разговори ще зависи и от мобилния оператор, като се предполага, че операторът ще може да спира високочестотния писък при запис, както и да елиминира самата възможност за запис на телефонните разговори. Тази опция е предвидена за защита конфиденциалността на потребителите, понеже в много държави записът по какъвто и да е начин на телефонните разговори е забранен от закона.

Експертите считат, че Google е въвел възможността за запис и контрол на записа на разговорите под натиска на американските власти, понеже в някои щати е необходимо отсрещната страна да бъде предупредена, че телефонният разговор ще се записва.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Продан Стойков
Продан Стойков

Безполезна статия относно запис или предотвратяване на запис от страна на Гугъл.Държавата трябваа да подслушва всеки разговор,по-точно службите които се занимават с тази дейност.Който го е страх да не говори потелефон.Значи крие нещо.Дано да подслушват постоянно.

Waterfall
Waterfall

Пълни глупости! Трябвало да знаеш , че те записват и да си съгласен.
Идиоти ли пишат законите ? Ако това, което говориш не нарушава закона какъв проблем има да те записват от друга страна ако правиш нещо противозаконно защо трябва тъпата държава да мисли за правото ти да се покриеш?