Неотдавна съобщихме, че една от новите функции на мобилната операционна система Android 9.0 Pi е възможността за запис на телефонните разговори без да се налага използването на външен софтуер.

Много от притежателите на смартфони на Samsung, Xiaomi и редица други производители казват, че тази функция си я има в техните мобилни устройства. Това е съвсем вярно, но става дума за чистия Android, в който досега подобна опция няма.

Във форума на XDA се появи информация за новата вградена функционалност в Android 9.0 Pi за запис на телефонните разговори. Оказа, че Google е създал специален алгоритъм, с който се подсказва, дали разговорът се записва. Единият метод е отдавна познат – силен високочестотен писък, който се повтаря на всеки 15 секунди, докато разговорът не бъде прекратен или записът не бъде спрян.

Реализацията на функционалността за запис на телефонните разговори ще зависи и от мобилния оператор, като се предполага, че операторът ще може да спира високочестотния писък при запис, както и да елиминира самата възможност за запис на телефонните разговори. Тази опция е предвидена за защита конфиденциалността на потребителите, понеже в много държави записът по какъвто и да е начин на телефонните разговори е забранен от закона.

Експертите считат, че Google е въвел възможността за запис и контрол на записа на разговорите под натиска на американските власти, понеже в някои щати е необходимо отсрещната страна да бъде предупредена, че телефонният разговор ще се записва.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари