Google: естественият тремор на ръцете на потребителя позволява на смартфона Pixel 3 да прави по-качествени снимки

0
522

Google публикува интересна статия с подробно описание на работата на използвания в смартфона Pixel 3 алгоритъм за подобряване качеството на снимките.

Според тази информация, използва се естественото треперене на ръцете, което обикновено се счита за недостатък, за подобряване качеството на заснетия материал. Благодарение на естествения тремор на ръцете, камерата на смартфона, освен основната снимка прави още няколко допълнителни кадъра, но от малко по-друг ракурс.

След това алгоритъмът започва обработката на всички изображения, като открива областите на снимката със статични обекти и ги наслагва в окончателния кадър, като се игнорират някои области с движещи се обекти, които в централния кадър ще бъдат с артефакти.

В крайна сметка смартфонът прави значително по-детайлни снимки и увеличава експонацията на нощните снимки без увеличение на цветния шум и без да се замъглява образа.

Към днешен ден смартфонът Pixel 3 е на 15-то място в класацията на лабораторията DXO Mark. Основната камера на устройството е с резолюция 12,2 МР и светлосила F/1,8. Вградени са оптична стабилизация на изображението, фазова система за автоматично фокусиране, Auto-HDR режим. Възможно е заснемането на 2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@240fps, 1080p@30fps видеа. Резолюцията на предната камера е 8 МР с апертура F/2,2 и широкоъгълна оптика. Телефонът се базира на системата върху чипа Qualcomm Snapdragon 845 с 8x Kryo 385 ядра с тактова честота до 2,8 GHz

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за