Google изпрати на недоволен клиент 9 Pixel смартфона, вместо да му върне парите

10
2635

Google Pixel 3 е един от най-добрите смартфони, които можете да си поръчате днес, но определено не е по вкуса на всеки. Какво правите, ако телефонът ви е дефектен? Може би го връщате и си чакате парите обратно? Google не мисли така.

Вместо да изпълни точно това желание на недоволен клиент, компанията му изпрати цели девет Pixel 3 устройства. Потребителят сподели за преживяването си в Reddit. Той бе върнал своя бял бъгав Pixel 3 в очакването да му се върнат 900-те долара, които бе платил. Вместо това по пощата е получил девет пъти тази сума под формата на реален хардуер в „Нерозов“ цвят.

Клиентът сподели: „Искам да направя правилния избор и да ги върна. Но не възнамерявам да предприема действия, докато не ми върнат парите. Ако не получа нужната подкрепа, ще се опитам да изпратя допълнителните 9 телефона посредством $1000 COD (кеш-при-доставка)“.

Той допълни, че планира да продаде телефоните собственоръчно, ако Google не реагира. Нужно е да уточним, че в САЩ гражданите имат правото да задържат стоките, които не са поръчали, съгласно FTC. Този потребител дори не е нужно да си прави труда да връща деветте Pixel 3 устройства.

По-късно Google се свърза с клиента, съобщавайки, че е задействал процедурата с връщането на парите. След като цялата сума бъде изплатена, той ще изпрати хардуера обратно на компанията.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
5 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
ФилиповБат' Сали от IT отдела111pixelМистър Йес Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Което означава че неиска Pixel 3 на Google, а някои друг телефон на друга марка. Явно е доста зле тоя Pixel 3, поне това ми говори статията.

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Ами щом е склонен да върне 9 телефона и си иска парите за един… значи явно е зле тоя телефон…

TNT
TNT

връщаш 1 дефектен телефон, те ти пращат 9 дефектни такива.
след като хората знаят че е бъгав, дори не можеш да ги продадеш тия 9 броя 😀

Цветомир
Цветомир

връщаш 9те бъгави телефона и получаваш 81… схванахте ми мисълта

Кока Кола
Кока Кола

Звучи като реклама на български бърз кредит.

Мистър Йес
Мистър Йес

И след 50 години – мулти мулти милярдер …

pixel
pixel

дума „милЯрд“ няма

111
111

не.

Бат' Сали от IT отдела
Бат' Сали от IT отдела

каквито сме „търгаши“ в България, ако изпратят на някой 9 Pixel-а, моментално щеше да видим обява в OLX, Bazar bg и другите подобни сайтове 😀 Ама и цената щеше да си е като от магазина! Да не вземе да се пре.бе със 50-100 лева 😀 Както и да е… няма значение 😀

Филипов
Филипов

Всичкото това означава че производствената им цена е <100$, а останалото е надплащане за надписа.