Google продължава да повдига завесата преди утрешното I/O събитие. Компанията обяви, че възнамерява да прибави повече Assistant функции към Wear OS, нови функции за заглушаване на уеб сайтове в Chrome, Google Pay to the web, както и предвижда поддръжка на още устройства с Google Assistant. Сега се очаква Google да обяви повече възможности за контрол на своята операционна система Android, които да помогнат на хората да управляват времето, което отделят за своите мобилни устройства.

Идеята тук е, че хората може би се нуждаят от някаква технологична помощ, за да ограничат времето, което прекарват вторачили поглед в смартфоните си. Добавянето на повече функции за контрол на времето може само да помогне на компанията да избегне съдбата, сполетяла Apple – компанията бе предупредена от собствените си инвеститори, че децата буквално не оставят своите iPhone. Apple реагира на критиката с ангажимент да подобри мобилните системи за родителски контрол.

Google вече има своя Family Link, набор от мобилни инструменти, които позволяват на родителите да управляват времето, което децата прекарват в ползване на приложения, включително опция за заключване на устройствата, каквато липсва в операционната система на Apple.

Разширяването на обхвата на подобни опции и за възрастните може само да бъде от полза за имиджа на Google като производител на мобилни устройства. Според източниците на Post, изпълнителният директор на Google Сундар Пичай трябва да се съсредоточи върху темата за отговорността, вместо върху правилната технология.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари