9.5 C
София

Google и Blackberry съобщиха, че започват съвместна работа

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Корпорацията Google и отдавана загубилата топ-позиции компания Blackberry, съобщиха че започват съвместна работа. Те ще работят заедно върху създаването на по-защитена и надеждна версия на операционната система Android, предназначена за корпоративния сектор. В уеб-пространството имаше много слухове, че Blackberry ще създава смартфони, работещи под управлението на Android, а този анонс може да се окаже начало на дълга и плодотворна съвместна работа.

 

В началото на месец юни генералният директор на Blackberry Джон Чен опроверга тези слухове. Той заяви, че Blackberry ще представи смартфон с ОС Android само когато тази операционна система стане толкова защитена, колкото и Blackberry. Сега, само три седмици по-късно, компанията заяви началото на съвместна работа. Изглежда, че Джон Чен има много добро чувство за хумор.

Blackberry и Google се обединяват за създаване на новите методи за защита BES12 и тяхната интеграция в Android 5.0 Lollipop. BES12 ще се използва за хардуерно шифроване на данните, ще има защита от вреден код и ще се грижи за добрата защита на личните и корпоративните данни.

Съвместната работа ще е от полза и на двете компании. Google ще подобри информационната безопасност на Android и ще излезе на корпоративния пазар, докато Blackberry ще може да оправи бедственото си финансово състояние.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини