Google и Huawei започнаха да плащат до $400 на притежателите на Nexus 6P

5
5732

През 2015 година компаниите Google и Huawei представиха на пазара смартфона Nexus 6P. Това е последното мобилно устройство от тази серия, което се оказа особено проблемно.

Приблизително една година след излизането, в смартфоните Nexus 6P започнаха да се проявяват различни неприятни проблеми. Най-сериозният от тях е повреждането на процесора поради деформациите на печатната платка, възникващи от прегряването на системата върху чипа на Nexus 6P. Редица потребители виждаха как техният смартфон влиза в безкраен цикъл от рестартирания и накрая престава да се включва.

Намери се нестандартно решение на този проблем: с помощта на софтуерен пач се изключват четири от осемте ядра на използваната SoC, след което смартфонът може да се използва, само че времето на автономна работа значително намалява поради неефективното разпределяне на натоварването върху само четирите ядра.

Недоволните от Nexus 6P потребители подадоха колективен съдебен иск срещу Google и Huawei. През месец юни американският съд задължи тези компании да изплатят общо $9,75 милиона. Компенсацията е в размер от $5 до $400 за един смартфон в зависимост от проблема.

Както обикновено, компенсациите се изплащат само на потребителите живеещи в САЩ и са изпратили до Google и Huawei специалното заявление за получаване на парите. Тази седмица Google и Huawei започнаха да изпращат чекове по пощата, парите от които могат да бъдат изтеглени в банките. Компенсацията може да бъде получен и чрез PayPal.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Който се е минал да си купи неКУХс така му се пада.

_nib_
_nib_

Винаги се получава греда когато човек се подлъже да си вземе нова,неналожила се технология.И аз така се прекарах с lg optimus 3d.Нова технология от която само две марки пуснаха по един модел-lg и htc….и тъй си умре замисъла.

примат
примат

Още ползвам NEXUS 5 (LG) с модифицирано ядро и ОС.
Ползвам и Xiaomi Redmi Note 8 Pro и iPhone XR и още няколко марки, но просто старият NEXUS 5 и 5X са меко казано желвзни и жалко, че не са модуларни, че да си сложа де РАМ де РОМ ‘)

Д-р Х
Д-р Х

Nexus 5X железен, ало? Всички окапаха от bootloop отдавна. След нагряване се разпояват. Пълни боклуци се оказаха.

пропов
пропов

Ти пък как реши че всички са окапали. Лично по списък ли ги провери?!
В този бизнес много много се бърза с развитието и е очаквано да се появят на пазара недоизпипани модели. Затова си има 2г. гаранция. Просто трябва да се купува от официални търговци та да ти е офиц. гаранцията.