Google и Qualcomm се обединиха с цел ускоряване разпространението на обновяванията за Android

1
761

Компаниите Qualcomm и Google заявиха, че ще работят съвместно върху Project Treble. Това е многогодишен проект на Google, който има за цел ускоряване и опростяване на обновяванията на мобилната операционна система Android. Очакванията са производителите на мобилни устройства да могат по-лесно да обновяват своите продукти до най-новите версии на Android, без да се безпокоят за необходимия специализиран софтуер за чиповете на Qualcomm.

Целта на тази съвместна работа е потребителите много по-лесно да могат да инсталират последните версии на Android в своите смартфони и да се гарантира, че новите чипове на Qualcomm ще осигурят по 4 обновявания годишно на своя специализиран софтуер за Android. Освен това, Google увеличава срока за изпращане на обновявания по безопасността на 4 години. Това е една огромна стъпка напред по отношения на това, което обикновено предлагат повечето производители на Android смартфони. От гледна точка на поддръжката, по този начин Android се доближава до iPhone.

Да подчертаем, че всичко това се отнася за бъдещ период. Причината е, че Qualcomm ще използва новия подход само за своите бъдещи процесори, започвайки с представения наскоро Snapdragon 888, който се очаква да се появи в мобилните устройства през 2021 година. Тоест, чак след няколко години ще може да се оцени ефективността ма сега започналата съвместна работа на Google и Qualcomm.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари