Google купи част от бизнеса на HTC за производството на смартфони

0
708

Google съобщи за приключването на сделката по придобиването на по-голямата част от бизнеса на HTC за производство на хардуерно оборудване. Цената на сделката — 1,1 млрд. долара.

За предстоящото поглъщане стана известно още през септември 2017 година. Шест месеца са били нужни за подготовката на всички необходими документи. В рамките на споразумението, Google ще придобие над 2 хиляди инженери на HTC (около една пета от техническите специалисти на компанията HTC). Също така Google ще получи неексклузивен лиценз върху интелектуалната собственост на HTC.

За HTC ще се съхрани подразделението Vive VR. Също така, компанията ще продължи да създава своите собствени смартфони, анонсирани през миналата година.

Тази сделка ще засили позициите на Google в областта на хардуерното оборудване. В края на краищата, компанията ще придобие значителна част от разработчиците на смартфони на HTC. Още повече, че много от тях са работили над хардуера на Google Pixel (смартфоните, проектирани от компанията Google и изготвени от HTC).

Също така в Google се появи нова инженерна база в Тайпе (Тайван), където е седалището на HTC. Сега това е най-големият инженерен център на Google в Азиатско-Тихоокеанския регион. Най-вероятно, скоро тук ще се създават и новите продукти на компанията.

Приключването на сделката бележи още една важна тенденция от развитието на бизнеса на Google в Азия през последните месеци.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари