Следващата операционна система за смартфони и таблети ще бъде Android 9.0 P, която интернет гигантът трябва да представи тази година.

Днес, на 23 февруари, корпорацията покани журналисти и специалисти на предстоящо мероприятие, по време на което ще се състои официалната презентация на новия Android. Очаква се веднага след анонса да излезе първата тестова компилация, в която ще има редица нови функции и възможности.

Интернет гигантът вече изпрати поканите за предстоящото събитие Google I/O 2018, което ще се състои от 8 до 10 май включително. Новата операционна система ще бъде представена още през първия ден на конференцията, а останалите дни ще бъдат използвани за да бъдат показани на разработчиците особеностите и новите функционалности на новия софтуер. Традиционно, ще бъдат представени много примери на софтуер за смартфони и таблети. По същия начин постъпва и Apple по време на WWDC.

По време на Google I/O 2018 се очаква, че корпорацията няма да представи единствено Android 9.0 P, а и съвършено новата операционна система Fuchsia OS, която в бъдеще може да замени Android и Chrome OS. Това е операционна система от ново поколение, създадена с използването на най-нови методи и софтуерни технологии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари