Следващата операционна система за смартфони и таблети ще бъде Android 9.0 P, която интернет гигантът трябва да представи тази година.

Днес, на 23 февруари, корпорацията покани журналисти и специалисти на предстоящо мероприятие, по време на което ще се състои официалната презентация на новия Android. Очаква се веднага след анонса да излезе първата тестова компилация, в която ще има редица нови функции и възможности.

Интернет гигантът вече изпрати поканите за предстоящото събитие Google I/O 2018, което ще се състои от 8 до 10 май включително. Новата операционна система ще бъде представена още през първия ден на конференцията, а останалите дни ще бъдат използвани за да бъдат показани на разработчиците особеностите и новите функционалности на новия софтуер. Традиционно, ще бъдат представени много примери на софтуер за смартфони и таблети. По същия начин постъпва и Apple по време на WWDC.

По време на Google I/O 2018 се очаква, че корпорацията няма да представи единствено Android 9.0 P, а и съвършено новата операционна система Fuchsia OS, която в бъдеще може да замени Android и Chrome OS. Това е операционна система от ново поколение, създадена с използването на най-нови методи и софтуерни технологии.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Google обяви датата на презентацията на операционна система Android 9.0 P"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Койчо
Койчо

Знайте ли кой смартфони ще получат новият ьбдейт 9.0 и кога