Google оптимизира своя Gmail-клиент за работа с дисплеите на iPhone 6 и 6 Plus

0
17

Google обнови своята клиентска програма за работа с Gmail, която сега е оптимизирана за работа с Phone 6 и iPhone 6 Plus. Приложението използва преимуществата на по-големите дисплеи на смартфоните на Apple от ново поколение.

Новата клиентска програма осигурява по-комфортна работа със смартфоните с 4,7 и 5,5 инчови екрани. Google е подобрил шрифтовете и е оптимизирал графиката, която сега съответства на по-голямата резолюция. При iPhone 6 Plus потребителите могат да използват новия хоризонтален режим, при който екранът се разделя на две части.

Google непрекъснато усъвършенства своето приложение Gmail за iOS, което в сегашния си вид може да бъде достойна и пълноценна алтернатива на фирмения пощенски клиент на Apple. При предишното обновяване на приложението Google въведе зареждане на данните във фонов режим. Това означава, че Gmail проверява данните в сървърите на Google, дори и програмата да не е активна, като при стартиране на клиентската програма, потребителят вижда актуални съобщения. Тази опция работи само с iOS 7 и 8, при активизиран режима на фоново обновяване в операционната система.

Програмата за работа с Gmail е предназначена за работа не само с iPhone смартфоните, но и с таблета iPad и плеъра iPod touch с операционна система iOS 7.1 или по-нова. Gmail 3.1 може да бъде изтеглена от iTunes.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за