Google отчете популярността на версиите на ОС Android за началото на май

0
8

Google публикува поредния си доклад относно световното разпространение на операционната система Android към началото на май. Най-популярната в момента платформа за мобилни устройства има повече от дузина активни актуализации, започвайки от версия 2.2 Fryo и завършвайки с най-актуалната към момента шеста версия Marshmallow.

От отчета става известно, че Android 6.0 Marshmallow има дял от 7.5 на сто, което показва в сравнение с април значителен ръст. Припомняме, че преди месец системата имаше в своя актив само 4,5 процента. А в това време Lollipop – петата версия на Android – постепенно започва да губи своите позиции.

Най-популярната днес версия понижи своя показател от 35,8 до 35,6%. Подобна ситуация се наблюдава и с версията 4.4 KitKat: за последния месец тя претърпя загуба от 0,9 процента и в момента делът й възлиза на 32,5 на сто.

Прогнозируемо намалява популярността и на по-възрастните версии на платформата Android. Системите Jelly Bean, Ice Cream Sandwich и Gingerbread за миналия месец са със спад в броя на потребителите. Най-малък е броят на потребителите на системата 2.2 Fryo – само 0,1%.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за