Google патентова смартфон c няколко светкавици

2
49

В заявка, подадена в Патентното ведомство на САЩ (USPTO), компания Google предлага смартфоните с вградени камери да бъдат оборудвани не с една, а с няколко светкавици, съобщава Unwired View.

Местоположението им върху корпуса на смартфона може да бъде различно, както се вижда от приложените към заявката илюстрации. На една от картинките осемте светкавици образуват „пръстен“ около обектива на камерата.

На втората илюстрация те са оборудвани с разсейватели, а на третата всичките използват един и същ източник на светлина.

Светкавиците могат да работят в различни режими. Те могат да бъдат включени едновременно, създавайки силна светлина. Когато сцената не изисква ярка осветеност могат да бъдат задействани отделни светодиоди.

Накрая, потребителят ще може да направи няколко снимки на една и съща сцена, използвайки различните режими, а след това да комбинира получените изображения в едно на принципа на HDR.

Заявката, описваща смартфон с множество светкавици, е подадена от Google в Патентното ведомство през септември 2011 г., а съответният патент е получен на 29 януари 2013 г. Имайте предвид, че разработките, описани от компаниите в патентите, не винаги намират реализация в реалния живот.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари